TER Welding je proizvođač najmodernijih aparata za zavarivanje i kada je reč o ugrađenim elektronskim komponentama ali i unutrašnjim sopstvenim  patentiranim  softverima koji povezuju invertor sa drugim delovima aparata a tako i softverom za dobijanje savršenog luka pri zavarivanju.

Najnapredniji TER proizvodi su MIG pulsni aparati najviših performansi. U struci, firma TER uživa ugled apsolutnog totalnog kvaliteta u proizvodnji aparata za zavarivanje i OEM rešenja za druge brendove.

 

 

MULTI PULS 250K

Ovo je trenutno najsnažniji i najnapredniji monofazni 250A multifunkcijski aparat, pre svega pulsni i duplo-pulsni MIG/MAG aparat za zavarivanje aluminijuma, koji današnja najmodernija tehnologija može ponuditi. Trenutno bez konkurencije u svetu kada su performanse i konstrukcija u pitanju. 

Aparat poseduje najnapredniju evropsku IGBT tranzistorsku tehnologiju i patentirarana sopstvena softverska rešenja.

 

Izuzetno jaka snaga luka od 250A/26.5V @ 40% @ 40C čini trenutno ovaj aparat bez premca tj niti postoji sličan aparat u ovoj klasi (u klasi zvanoj: „pulsni i duplo-pulsni MIG aparat za zavarivanje aluminijuma (i čelika i inoxa) na monofaznoj struji a koji prima kotur od 15 kg“).

Displej je vrlo intiutivan tako da i neuki početnik lako i brzo može naučiti podešavanje parametara za perfektno zavarivanje.

Aparat ima u sebi takva napredna rešenja, nazvanih Plus Koncept tehnologija (PLUS CONCEPT technology).Sa ovom tehnologijom, moguće je izvesti izuzetno efikasno zavarivanje u MIG/MAG postupku. Silovitom dinamikom luka, koju proizvodi PLUS CONCEPT, se postiže ultra brzo odvajanje kapljica tečnog metala sa žice i njihovo „propeliranje“ u tečni rastopljeni metal, a istovremeno se povećava penetracija tj uvarivanje, a što sve daje perfektan rezultat, jer se značajno podiže brzina zavarivanja (do 45%).

Konačni rezultat su veća brzina rada, bolje uvarivanje, manje prštanja, znači i manje energije i vremena za perfektan var (tj ekonomičnost i produktivnost), a smanjuju se deformacije usled unosa toplote tokom zavarivanja. 

Ovaj aparat donosi, nekada nezamislivo, u ovu klasu monofaznih MIG/MAG mašina:

- 250 A na luku, pri industrijskoj 40% intermitenci (100%@160A), pri I1eff=24A, 

- Ultra brzi puls,

- Dupli puls,

- Jedini aparat na svetu koji radi na monofaznoj struji 230V a koji perfektno radi pulsno zavarivanje aluminijuma i sa žicama 1.2 mm. Zahvaljujući najmodernijoj elektronici koja danas postoji a ugrađenoj u ovaj aparat i zahvaljujući sopstvenom patentiranom najmodernijem softveru, ovaj aparat daje amplitudu u pulsnom zavarivanju preko 420A što je donedavno bilo nezamislivo za ovu klasu aparata, a što je neohodno da bi se pulsnim postupkom radilo sa aluminijumskim žicama 1.2 mm.

- Prima velike koture D300 od 15-18 kg. Aparati koji koriste samo male koture D200 od 2 kg, imaju problem da im luk pleše tokom zavarivanja. Obzirom da je kotur D200 mali, a aluminijum je slbašan, žica se i plastično deformiše, pa kada izlazi kroz diznu savijena je previše i ugao te „kuke“ je tokom rada uvek drugačiji, pa luk čas bije na jedno mesto gde zavarivač želi a čas 5 mm dalje, što je često frustrirajuće. Cena žice po 1 kg je niža kada se kupuje veliki kotur nego kod maloga. 

- Samo 24 kg težak. 

- Projektovan i izrađen da zadovolji sve EU norme o bezbednosti i kvalitetu. 

- Idealan za zavarivanje aluminijuma.

 

Režimi rada:

- Manuelni MIG, sa podešavanjem indukcije (moguć rad u spreju sa čeličnim žicama 1.0 mm),

- Synergic MIG (čelik, nerđajući čelik), uz trimovanje luka,

- Pulsni MIG (čelik-1.0 mm žica, nerđajući čelik-1.0 mm žica, aluminijum AlSi i AlMg-1.0 mm i 1.2 mm žice...), uz trimovanje luka po dužini i širini i frekvenciji pulsa,

- TIG DC (paljenje kresanjem), 

- REL (sve elektrode uključujući celuloznu)...

Aparat se može isporučiti i u savršenoj aluminijumskoj verziji – sa Push Pull pistoljem ali i sa klasičnim pištoljem, najboljim u klasi, TBI Expert 250 - 3 m, made in Germany.

(Ko je radio ozbiljnije MIG zavarivanje aluminijuma, zna da se svi problemi sa urođenom slabom čvrstoćom aluminijumske žice koja se gura, rešavaju Push-pull pištoljem). 

Imamo demo aparat. Možete ga probati i uveriti se u njegove mogućnosti.

(Za probu, molimo Vas da ponesete nešto svojih parčića, očišćenih, obrušenih do metalnog sjaja i spremnih za zavarivanje, i ako je moguće Vaše rukavice, radnu bluzu i masku... Mi imamo gas i žice).

 

Neki detalji o aparatu:

 Multiprocesna mašina: 

MIG/MAG: 

- Manuelni, 

- Synergic, 

- Pulsni i 

- Duplo-pulsni, 

 

- DC TIG, paljenje kresanjem, 

 

- REL (rutilne, bazične, celulozne, prohromske, za navarivanje, za bakar, za aluminijum, za nikl…)

 

Digitalni displej, i totalni početnik lako razume logiku podešavanja parametara za savršeno zavarivanje aluminijuma, kao da je dugogodišnji profi zavarivač.

Synergic podešavanja znači da korisnik izabere materijal žice, gas, prečnik žice, a aparat sam proračuna sve parametre zavarivanja (upućeniji kažu da ih osim amperaže i napona, ima još čak 60-tak).

 

         

* Superiorno pulsno zavarivanje sa PLUS Konceptom.

* I do 45% brže u odnosu na tradicionalni puls! Bez prštanja.

* Sa većim uvarivanjem.

* Sa manjim deformacijama materijala.

 

 

Tradicionalni puls „ispaljuje“ jednu kapljicu u jednom trenutku...

PLUS CONCEPT, „ispaljuje“ kontrolisano nekoliko kapljica u jednom trenutku!

I pod rukom tokom zavarivanja se oseti razlika.

 

Potpuna sigurnost za dobijanje pune penetracije i savršene geometrije profila, kako se zahteva u industrijskim zavarivanjima.

 

PLUS CONCEPT omogućava duboku penetraciju, nekad eliminišući potrebu za pripremom žljeba.

Stabilnost luka je omogućena i pri dužem prepustu žice.

 

Za industrijsko zavarivanje, brži rad, dobijanje spojeva koje ispunjavaju najstrože zahteve kvaliteta, čine rad jeftinijim, manji je unos toplote i očekivane deformacije materijala.

 

  

PLUS CONCEPT sadrži pulsne programe za aluminijum, čelik i nerđajući čelik sa savršenom kontrolom tečnog metala vara i glatkijim i mirnijim lukom.

 

Specijalno razvijene pulsne forme i ultra brza dinamika promene parametara luka, povećavaju zavarljivost na svim materijalima.

Precizan luk, miran luk, gladak luk i ultra brza frekvencija pulseva omogućava luk sa manjim pritiskom na tečni metal. Kao rezultat moguće je povećanje brzine vođenja i do 45% a sa istom energijom kao kod tradicionalnih pulsnih aparata.

Manji unos toplote omogućava zavarivanje i tankih delova ali i ukupno manje deformacije predmeta.

Obzirom na specijalne pulsne forme, čak je i iritirajući zvuk pulsa smanjen.

 

Dupli puls, a u ovako maloj mašini.

Dupli puls omogućava dodatnu kontrolu rastopljenog metala, omogućava zavarivanje u prisilnim položajima, manju deformaciju, dodatno „kvašenje“ ivica gusenica, a takođe i izgled lica šava, koji liči na TIG, tj na izgled „krljušti“ koji mnogi i zavarivači i kupci prosto žele, tj žele da im tako varovi izgledaju.

 

PLUS CONCEPT podrazumeva:

- Povećanu brzinu zavarivanja,

- Lako zavarivanje sa perfektnim rezultatom,

- Povećanu stabilnost luka,

- Dublju penetraciju,

- Manje deformacije predmeta,

- Lepši izgled gusenice vara,

- Sveukupno superiorni kvalitet metala vara koji ispunjava najstrože zahteve kvaliteta zavarivanja.

 

Tehnički podaci-iz kataloga na engleskom:

 

Ovaj aparat poseduje PLC modul tj “Kontrolu snage struje koja se vuče iz mreže”.

 

Domaćinstva, u Srbiji, uglavnom na monofaznoj struji imaju 16A osigurače. 

Naravno preporuka je da se svaki aparat za zavarivanje koristi samo u industrijiskim objektima (jer aparati za zavarivanje kao i mnogi slični industrijski aparati, mašine i uređaji prave harmonike tj manje ili više izobličuju struju u napojnoj mreži tj struju koju koriste i komšije…), ali, eto, ako već neko mora “kod kuće” da instalira radionicu, ovaj aparat se može koristiti i na takvim strujnim instalacijama, kada se na zadnjoj strani aparata uključi opcija za 16A instalaciju. Tada se može koristiti i 16A obična utičnica i 16A osigurač tipa C.

Na ovaj način se izbegava da se istopi obična 16A utičnica, da pregori standardna strujna instalacija u zidu, i da padaju 16A osigurači. 

 

PLC kontroliše ulaznu struju, automatski zaustavljajući aparat tj sprečavajući da ulazna snaga pređe limit za 16A osigrače tipa automatskih prekidača klase C.

Uočiti da se snaga aparata ne smanjuje, i dalje se može variti sa 250A, samo je vreme zavarivanja tj intermitenca automatski smanjena, da se ne bi oborio osigurač.

Kada PLC zaustavi/blokira aparat da bi se sprečilo padanje osigurača, na displeju se pojavi PLC odbrojavanje… i kada dođe do 0, zavarivanje se može nastaviti.

 

A u normalnoj industrijskoj upotrebi, ovaj aparat se povezuje na 25A instalaciju. Tada PLC treba biti i podešen na 25A a koristiti monofaznu industrijusku utičnicu, poželjno 32A.

 

ŠTA DOBIJATE KUPOVINOM OVOG APARATA?

UPOREDITE NEKI DRUGI APARAT SA OVIM, TRENUTNO VEROVATNO TRENUTNO NAJBOLJOM KUPOVINOM PROFI APARATA U KLASI MONOFAZNIH PULSNIH MIG APARATA!