Najnaprednija pulsna tehnologija zavarivanja aluminijuma, čelika i prohroma, sada dostupna svima!

Cena u osnovnoj konfiguraciji samo oko 2300 EUR (PDV unutra)

Pozovite za popust i za izbor konfiguracije po Vašoj želji!
(Npr, još jedan dodavač, još jedan pištolj (jedan za aluminijum, jedan za čelik), reducir ventil, držač elektrode, TIG brener sa ventilom na ručici, adapter da se aparat može priključiti i na petopolnu industrijsku utičnicu i na utičnicu „za šporet“...).

Osnovna konfiguracija sadrži: po želji, trofazni priključak „za šporet“ ili petopolnu 16A industrijsku utičnicu, pištolj sa polikablom 4 m, klješta za masu sa kablom. Uz aparat se isporučuju točkići 1.0/1.2 mm za aluminijum, i 0.8/1.0 i 1.2/1.6 za čelik.

Uz aparat, ko želi, besplatno obuka za podešavanje aparata za perfektno zavarivanje aluminijuma, čelika i prohroma... u stabilnim režimima kratkog spoja, režimima spreja i pulsa (u MIG/MAG zavarivanju, veština zavarivača nije mnogo bitna, već je potrebno znanje o podešavanju aparata, znanje o strujnim kapacitetima žica, znanje o gasovima tj u kom strujno-naponskom opsegu su zavarivanja stabilna bez prštanja itd... dokaz su roboti koji nemaju nikakvu pamet, ali su svejedno najbolji zavarivači na svetu. A ne programiraju ih „vešti“ mastori već inženjeri sa znanjem). Inače je vrlo lako, nauči se sa par sati...

      

 

       

 OPIS

Najmoderniji IGBT invertorski multifunkcionalni aparat.
Idealan MIG/MAG radionički aparat za perfektna zavarivanja svih metala u svim režimima.
Aparat ima sledeće režime rada u MIG/MAG postupku:

 

1) Manualno podešavanje sa mogućnošću podešavanja indukcije u režimu kratkog spoja (za crni čelik i prohrom sa žicama 0.8 mm/1.0 mm/1.2 mm).

 

2) Manualno podešavanje za rad u spreju sa žicama: 

3) „Synergic“ programe za sledeće kombinacije „tip žice“/“gas“/“prečnik žice“:4) Pulsne programe za sledeće kombinacije „tip žice“/“gas“/“prečnik žice“:
Svi pulsni programu su tzv „High-Speed-Pulse“ (brzi puls), najnapredniji režim pulsa.
Kod uobičajenog pulsa, u jedinici vremena se izbacije (propelira) jedna relativno velika rastopljena kapljica (otprilike jednaka prečniku žice ili nešto manja). Kod „brzog pulsa“, prvo frekvencija pulseva je mnogo veća nego kod klasičnog načina, a drugo, u jedinici vremena se kontrolisano propelira nekoliko sitnih kapljica, manjih prečnika nego ona jedna kod klasičnog pulsa. Rezultat je mekan a brži depozit materijala.

U Pulsnom režimu postoji mogućnost dodatnog „trimovanja“ / „korekcije“ plazme luka u smislu skraćenja luka ali i u smislu fokusiranja tj širine luka..

I još! Svih ovih 5 „brzih pulsnih“ programa se mogu prevesti u „dupli puls“ i još se može podešavati frekvencija duplog pulsa od 0.5-4 Hz.


Konstrukcija aparata je takva da aparat vuče max 18A iz mreže, tj malo se greje.

Komandne kartice su u posebnom kućištu sa druge strane dodavača, a energetske u posebnom odeljku koje je hlađeno ventilatorom po potrebi.

Sam aparat je postavljen na kolica sa točkovima a kolica prihvataju bocu sa gasom.

Aparat ima mogućnost rada sa elektrodom (OCV = 68V) i TIG-om (paljenje dodirom).I još!

Ko želi može da dokupi dodatni dodavač i montira ga na aparat. Npr u jednom dodavaču mu stoji aluminijumska žica a u drugom čelična...

Na tržištu ne postoji sličan aparat ovakvih mogućnosti i konstrukcije i ove amperaže po sličnoj ceni.

Najsavremenije performanse (High-speed-puls) po ceni klasičnog aparata.

Aparat može raditi i TIG (paljenje kresanjem) i REL zavarivanje.

Pozvani ste na probu, imamo demo aparat!