REL (20-160A) / TIG (10-160A – paljenje dodirom) aparat

 

RILAND je najveća firma iz Kine za proizvodnju aparata za zavarivanje a istovremeno i proizvođač najkvalitetniji aparata koji dolaze iz Kine, sa mnogo sopstvenih patenata priznatim u svetu… 

Njihovi aparati su po svojim performansama i pouzdanošću pretekli veliki broj evropskih i USA proizvođača aparata a u pojedinim segmentima za pristupačan iznos kupcima pružaju performanse i trajnost jednakim aparatima iz premium klase.

Procene su da će RILAND uskoro biti smatran premium proizvođačem.

RILAND je takođe veliki OEM proizvođač, tj njihovi aparati se prodaju pod imenima mnogih poznatih brendova u Evropi i USA. 

Ovaj aparat RILAND MMA 160 GDM je vrhunske izrade, mnogo lepo i uverljivo izgleda uživo, a sa promotivnom cenom pristupačan svakom kupcu.

Vredi pogledati i probati aparat!

 RILAND MMA 160 GDM

 

RILAND MMA 160 GDM

RILAND MMA 160 GDM

RILAND MMA 160 GDM

 

Karakteristike aparata:

RILAND MMA 160 GDM karakteristike

 

Napomena: Tržište Srbije je preplavljeno aparatima koji se ponekad reklamiraju kao “ruski” (može li nekoga ovo da animira i da kupi aparat samo zbog “ruski”?) i slično… Bode oči sledeće:

 - cena im je trenutno od 60-130 EUR. Kako ne kupiti, to je stvarno džabe. 

(Ali… da li vredi to uopšte? Vredi li i tih 60-130 EUR? Što to svi ne kupuju? Ima li tu neka skrivena caka koju neuk čovek ne zna? Na kraju ni 60-130 EUR nije mala para.).

 

- prodaju ih pojedinci a ne firme, i prodaju bez garancije i ovlašćenog servisa... 

(Jedno je uvesti aparat legalno, platiti carinu, PDV, poslovati po Zakonu… itd, a drugo je prošvercovati).

 

- sve su to neverovatno moćni 250-300-350-400-450A aparati, a rade na 220V monofaznoj struji. 

(Kako je to dobro, zar ne? Ali… da ne zvuči to malo previše dobro? Možda ipak treba razmisliti i ne zaleteti se… Zašto najpoznatije firme ne prave monofazne aparate jače od 140A ili 160A…? I zašto industrijske firme i osvedočeno dobri majstori ne kupuju ove aparate od 60-130 EUR?).

 

- pri tome (taj detalj nije prezentovan kupcima), kada rade na tih 250-300-350-400-450A, vuku od 45A-85A iz mreže. 

(Za taj aparat od 450A na monofaznoj 220V struji koji vuče ovih 85A je već potrebna trafostanica za napajanje. Čak su i kućni strujomeri ograničeni na 63A po fazi).

 

- da bi radili na deklarisanim intermitencama, potrebni su osigurači od  čak 32-63A, to takođe nije spomenuto. 

(to se već ne priča… jer, u Srbiji su glavni osigurači uglavnom 25A, a ostali 16A. Da bi taj aparat radio na 16A osiguračima i utičnicama, ne sme se preći 120-130-140A sa takvim aparatima).

 

- o stvaranju harmonika (izobličenje struje u celoj ulici) ni reči. Na to jesu ili nisu testirani?.

(Upalite aparat, i malo radite, a komšiji u kući pored Vas crkne televizor. Ili Vama crkne sudo-mašina iz čista mira. Ili nov PC… 

Došlo do velikog porasta struje ili napona usled izobličenja struje na celoj faznoj liniju u ulici... Čest uzrok tzv fantomskih tj nepoznatih padanja osigurača, ili crkavanja uređaja je kada neko od komšija možda koristi neki jaki industrijski uređaj malog faktora snage na kućnoj električnoj mreži.).

 

- Jesu li testirani na elektro-magnetsku kompaktibilnost, usklađeni sa propisima o niskom naponu ili na radio-frekvencijske smetnje.

(uključite aparat, a radio u radionici umesto da svira, krči… Zrači se elektromagnetno polje koje može izazvati leukimiju… Izaziva pomenuto izobličavanje struje svim komšijama na toj fazi).

 

- reklamiraju se kao “izuzetno lagani”, od 5-6 kg.

 

- U aparat se unosi od 10 -  18 kVA, a aparat je “izuzetno lagan”, što će reći 10 – 18 kVA deluje na elektroniku zaštićenu od toplote majušnim i “izuzetno laganim” hladnjakom i najčešće slabašnim ventilatorom.

(Koliko vremena treba da tolika toplota uništi elektroniku? Sekunde? Minuti? Sati?).

 

- Čisto kao poređenje, aparat od 250A, ali koji jeste stvarno profesionalno urađen, koji radi na monofaznoj struji od 230V, vuče max 44A iz mreže. 

Ali je težak 24 kg, sa ogromnim hladnjakom, sa ogromnim visokoučinskim ventilatorom, ima ugrađenu zaštitu da ne obara 16A  osigurače, i košta 2500 EUR…. Uporedite to sa 250A aparatom od 5-6 kg težine, nekoliko puta manjim hladnjakom i nekoliko puta slabijim ventilatorom i koji košta 60-130 EUR.

 

Da ne bude zabune, za razliku od pomenutih, ovaj aparat, kao i svi ostali koje mi prodajemo:

 

- Jesu usklađeni sa svim propisima R. Srbije,

- Uveženi su legalno, plaćena carina, PDV, špedicija, odrađena provera usaglašenosti…,

- Prodaju se sa računom (veleprodaja ili maloprodaja), PDV se plaća državi,

- Izdaje se garancija, servis obezbeđen.

- Postoji poreklo robe, zna se proizvođač i zna se uvoznik, zna se servis,

- … sve kako i treba da bude…