Pozovite za cenu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plave, crvene i Multi-Strike TM volfram elektrode.

Crvene volfram elektrode su legirane torijum oksidom – 2%. Međutim i u EU i u USA je proglašen kancerogenim, jer je tzv alfa-emiter.  Ako radite negde u EU, može se desiti da Vam bude zabranjeno da koristite ovaj volfram.

Plavi volfram je legiran sa lantan-oksidom – 2%. Mnogi su ga prihvatili kao najbolji ekvivalent crvenom volframu i svakom smislu (paljenje luka, stabilnost luka, vreme trajanja, cena…).

Multi-Strike TM su premijum volfram elektrode iz Engleske sa oxidima tri elementa. Pre svega se koriste u orbitalnim mašinama i spojevima koje traže perfektno zavarivanje. Koriste ih firme iz oblasti vazduhoplovne, nuklearne i sl industrije. Može se izdati atest za njih.
 Ako ste početnik i imate problema jer umačete volfram u metalno kupatilo ili često žicom udarite u volfram, onda ovaj volfram nije za Vas. Bolje je koristiti jeftiniji.

Sve ove elektrode se mogu koristiti za zavarivanje aluminijuma, i to sa naoštrenim vrhom, ako se koristi AC/DC TIG aparat kod koga se može podešavati AC balans. Zeleni volfram se koristio kod starih trafo AC/DC aparata koji su imali fiksan balans 50:50, što je u principu nepotrebno. Neki preporučeni balans je EN:EP = 70:30 za uobičajena zavarivanja aluminijuma. Ako aparat ima asimetrično AC podešavanje amperaže, tek onda dolazi do izražaja naoštreni volfram.
1.0 mm, 1.6 mm, 2.0
Prečnici:
1.0 mm, 1.6 mm, 2.0 mm, 2.4 mm, 3.2 mm